ua en ru

РФ атакує Україну "шахедами". В Повітряних силах попередили про загрозу

РФ атакує Україну "шахедами". В Повітряних силах попередили про загрозу Фото: в Одесі попередили про небезпеку ударів "шахедами" (GettyImages)

В ніч на 8 вересня РФ направила дрони-камікадзе типу Shahed на Одесу, Миколаїв та Херсон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Повітряних сил ЗСУ.

Повітряну тривогу оголосили близько 23:45, через 20 хвилин після цього стало відомо про наближення групи ударних БПЛА до міста.

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що жителям Білгород-Дністровського та Одеського районів варто спуститись в укриття.

"Роботу сил ППО не знімати!" - закликав він.

Пізніше в ПС повідомили про рух ще однієї групи "шахедів" в напрямку обласного центру.

Загроза розширилась

Пізніше ПС повідомили про загрозу застосування "шахедів" в Миколаївській та Херсонській областях - в останній групу безпілотників помітили на півночі області, вони рухались в західному напрямку.

Також ПС повідомили про активність ворожої тактичної авіації на сході України. Повітряні тривоги було оголошено також в Харківській, Зпорізькій та Донецькій областях.

"Загроза застосування авіаційного озброєння для прифронтових районів!" - написали там.

Оновлено 02:25

В Харківській, Запорізькій та Херсонській області відбій тривоги.

Оновлено 03:45

Відбій по всім областям.

Попередня атака дронів по Україні

Останніми тижнями РФ регулярно атакує Одеську область. 7 вереся окупанти атакували безпілотниками південь області три години поспіль. Внаслідок падіння уламків одна людина отримала поранення.

"Це вже четверта атака Ізмаїльського району за останні п'ять днів. Внаслідок сьогоднішнього нальоту "шахедів" у кількох населених пунктах пошкоджено об'єкти цивільної та припортової інфраструктури, елеватор, адміністративну будівлю", - зазначив голова Одеської ОВА.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.