ua en ru

Сербія має ввести санкції проти Росії для вступу до ЄС, - єврокомісар

Сербія має ввести санкції проти Росії для вступу до ЄС, - єврокомісар Фото: єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Олівер Варгеї (Getty Images)

Сербія для вступу до Європейського союзу має не лише провести реформи. Вона повинна також запровадити санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву єврокомісара з питань розширення та політики сусідства Олівера Варгеї, якого цитує Euronews.

"Не думаю, що вона (Сербія - ред.) має право не приєднатися до санкцій. Ми бачимо, що Сербія - в особливому становищі в порівнянні з іншими членами Західних Балкан", - сказав Варгеї.

При цьому він нагадав, що Сербія ще має завершити роботу по лінії "Бєлградсько-Приштинського діалогу", щоб досягти угоди щодо умов співіснування.

"Ми бачимо, що вразливість Сербії щодо російського впливу набагато вища. Ми не повинні забувати, що ця країна - наш союзник, ми так і маємо ставитися до Сербії. Вона голосувала разом із нами на всіх сесіях Генеральної Асамблеї ООН, засудивши Росію за її дії в Україні. Для мене це дуже сильний політичний сигнал", - зазначив Варгеї.

Зазначимо, що навіть повномасштабне російське вторгнення в Україну не змінило сербської позиції щодо російського агресора. Белград і далі відхрещується від введення санкцій проти РФ.

Нагадаємо, що президент Сербії Олександр Вучич заявив, Белград "має намір пручатися введенню санкцій проти Росії стільки, скільки зможе", навіть попри збитки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.