ua en ru

СБУ викрила ще 8 колаборантів у Луганській області: хто вони

СБУ викрила ще 8 колаборантів у Луганській області: хто вони Фото: СБУ викрила ще 8 колаборантів у Луганській області (facebook com ssu mariupol)

СБУ викрила ще 8 колаборантів в Луганській області. Серед них - так званий "мер" окупованого Лисичанська, місцеві "прокурори" і "поліцейські".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

Кого саме викрила СБУ

СБУ викрила ще 8 колаборантів у Луганській області: хто вони

  • місцевого мешканця, який посів псевдопосаду "в.о. голови адміністрації м. Лисичанська ЛНР". Він перейшов на бік ворога "з ідейних переконань". За даними слідства, зловмисник з 2014 року воював проти ЗСУ у лавах так званої "народної міліції ЛНР", за що став фігурантом кримінальних проваджень і був оголошений у розшук. З того часу переховувався від правосуддя на непідконтрольній Україні території. З лютого він є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ. Посаду сприйняв як нагороду за відданість і зараз у новому статусі імітує "налагодження мирного життя" у місті.
  • місцеву чиновницю, що отримала "підвищення по службі": змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракінської селищної ради на керівну. І наразі вона очолює так званий "загальний відділ адміністрації Білокуракинського району "ЛНР".
  • чотирьох інших колаборантів, які знайшли себе" на «прокурорських посадах». Усі вони вже встигли довести свою лояльність окупантам, працюючи в галузі "правосуддя" терористичних організацій "ЛДНР"
  • 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював "начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу МВС ЛНР"
  • 42-річного уродженця Рубіжного, який обіймає посаду "начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу МВС ЛНР".

За матеріалами слідства усім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.