ua en ru

СБУ проводить рейди по Україні через заяви Росії про "брудну бомбу"

СБУ проводить рейди по Україні через заяви Росії про "брудну бомбу" Фото: СБУ проводить рейди по Україні через заяви Росії про "брудну бомбу" (ssu.gov.ua)

Служба безпеки України проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки через російські провокації щодо застосування "брудної бомби".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

Масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки були проведені по всій території України. Заходи були обумовлені регулярними погрозами з боку терористів щодо застосування "брудної бомби".

Зазначається, що в результаті відпрацювань небезпечних радіоактивних матеріалів не було виявлено.

"Лише за тиждень правоохоронці обстежили сотні місць масового перебування людей та об’єктів критичної інфраструктури, а також тисячі транспортних засобів, які диверсанти Росії могли потенційно використовувати для перевезення радіоактивних матеріалів", - додає СБУ.

Фото: СБУ проводить рейди по Україні через заяви Росії про "брудну бомбу" (ssu.gov.ua)

СБУ зосередила особливу увагу на моніторингу блокпостів у прифронтових й деокупованих районах, пунктів пропусків через кордон тощо. Також під час рейдів були відпрацьовані спільні алгоритми дій і механізми оперативного реагування на ядерні загрози з боку терористичної Росії.

Фото: СБУ проводить рейди по Україні через заяви Росії про "брудну бомбу" (ssu.gov.ua)

"Брудна бомба" Шойгу

В жовтні 2022 року міністр оборони терористичної Росії Сергій Шойгу провів перемовини з колегами з Китаю та Індії, яким розповів про нібито підготовку Україною "провокацій" з використанням якоїсь "брудної бомби".

Слідом за Шойгу, через "брудну бомбу" почав пізніше скиглити й диктатор Володимир Путін. Він заявив, що Україну нібито перетворили на "полігон для біологічних експериментів, а тепер накачують зброєю".

Зокрема тезу про радіологічну зброю неодноразово згадувала пропаганда терористів після інформації про передачу нашим воїнам "уранових снарядів".