ua en ru

СБУ прийшла в центральний офіс "Укрнафти". У компанії обурюються

СБУ прийшла в центральний офіс "Укрнафти". У компанії обурюються Фото: СБУ прийшла в центральний офіс "Укрнафти" (t.me/SBUkr)

Співробітники Служби безпеки України прийшли до центрального офісу "Укрнафти", яка не нещодавно перейшла у власність держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ та пресслужбу "Укрнафти".

В СБУ пояснили, що забезпечують передачу до держвласності одного з найбільших нафтопереробних заводів країни, щоб не допустити дестабілізації роботи підприємства.

Співробітники СБУ та Бюро економічної безпеки перевіряють інформацію про багатомільйонні ухилення від сплати акцизного збору менеджментом "Укрнафти". Також перевіряються можливі порушення для збільшення прибутку під час виготовлення пального.

СБУ зазначає, що Офіс генпрокурора готує підозру менеджменту "Укрнафти" за ч. 3 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів).

Фото: СБУ прийшла в центральний офіс "Укрнафти" (t.me/SBUkr)

Що кажуть в "Укрнафті"

У компанії обурюються діями СБУ і заявляються про блокування роботи.

"Починаючи з 20.00 08.11.2022 роботу центрального офісу ПАТ "Укрнафта" було заблоковано озброєними людьми. Сьогодні вранці співробітники та керівники компанії не були допущені на робочі місця", - йдеться у повідомленні.

Пресслужба заявляє, що "Нафтогаз" та Міноборони не надали документів про націоналізацію компанії.

Оновлено

В "Укрнафті" заперечують інформацію про заборгованість та несплату податків, в тому числі акцизного збору. Компанія зазначає, що у повному обсязі виконала поточні податкові зобов'язання, перерахувавши держбюджету 18,2 млрд гривень.

Пресслужба нагадує, що "Укрнафта" та "Укртатнафта", яка володіє Кременчуцьким нафтопереробним заводом, це два різних суб'єкти господарювання.