ua en ru

СБУ ідентифікувала окупанта, який вбив цивільного під Куп’янськом та спалив його тіло

СБУ ідентифікувала окупанта, який вбив цивільного під Куп’янськом та спалив його тіло Фото: СБУ ідентифікувала окупанта, який вбив цивільного під Куп’янськом (Віталій Носач, РБК-Україна)

Військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку ЗС РФ Віталій Піддубний вбив цивільного у Куп’янському районі Харківської області. Пізніше він вирішив спалити залишки тіла вбитого чоловіка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку УСБУ в Харківській області.

"Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп'янського району та міста Балаклія у Харківській області", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, приїхавши ввечері 31 липня разом з двома іншими військовослужбовцями ЗС РФ до села Безмятежне Куп'янського району, зловмисник знайшов керівника місцевого фермерського господарства, якого односельці ласкаво називали "Вуйком" за його патріотичні настрої. Росіян вбив чоловіка пострілом в голову з автомата.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

"Потім вбивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову та усі кінцівки, після чого переніс тіло потерпілого до автівки, на якій він приїхав, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла росіянин приховав в іншому місці, яке наразі невідоме", - додали правоохоронці.

Військовому РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.