ua en ru

Сайти українських держорганів зроблять доступними для людей з порушенням зору чи слуху

Сайти українських держорганів зроблять доступними для людей з порушенням зору чи слуху Фото: сайти українських держорганів зроблять доступними для людей з порушенням зору чи слуху (Getty Images)

В Україні сайти державних органів будуть більш доступними для людей з порушенням зору, слуху чи моторики.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кабінету Міністрів України.

Як зазначають у відомстві, уряд прийняв постанову, яка зобов'язує державні органи зробити всі веб-сайти відповідно до міжнародних стандартів.

Таким чином, всі сайти, онлайн-портали та програми повинні відповідати міжнародним рекомендаціям WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines), які визначають, як зробити онлайн-контент доступним для широкого кола користувачів. Зокрема, для людей з порушенням зору, слуху чи моторики.

Наприклад, WCAG 2.1 містить правила перекладу мовою жестів, особливості читабельності тексту, розміщення картинок і не тільки.

"В Україні налічується 2,7 млн осіб з інвалідністю. Ця кількість стосується тільки офіційно зареєстрованих людей, і вона, на жаль, тільки зростатиме через війну. Для нас важливо було підтримати уряд у просуванні веб-доступності в країні та виробленні тих рішень, які потрібні, щоб ці громадяни, а також маломобільні люди мали доступ до необхідних державних послуг", - сказав постпред програми розвитку ООН в Україні Яко Сільє.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні спростили процедуру оформлення інвалідності для військових.

Також ми писали, що Верховна рада ухвалила законопроект, який розширює перелік людей з інвалідністю в Україні.