ua en ru

Российский корабль пытался захватить украинский спасательный катер

Российский корабль пытался захватить украинский спасательный катер Фото: украинский спасательный катер

Команда украинского катера не допустила захвата судна

В водах Черного моря российский корабль пытался захватить украинский спасательный катер. Об этом сообщает пресс-служба Министерства инфраструктуры Украины.

"24 апреля 2017 во время проведения спасателями Морской поисково-спасательной службы в Черном море, в районе Скадовска, штатных учений российской корабль совершил попытку захвата украинского спасательного катера. Команда украинского катера не допустила захвата судна", - говорится в сообщении.

Сообщается, что корабли Российской Федерации, которые базируются в оккупированном Крыму, приблизились к украинскому спасательному катеру и вышли в эфир с требованием застопорить ход и лечь в дрейф. Команда катера отказалась выполнять требования, отметив, что катер находится в территориальных водах Украины, после чего взяла курс на Скадовск.

Кроме того, министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян заявил, что экипаж катера наградят за профессионализм.

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконни...

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконним діям росіян 24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російській корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катеру не допустила захоплення судна. Кораблі Російської Федерації, що базують в анексованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катеру і вийшли в ефір з вимогою «застопорить ход и лечь в дрейф». Команда українського рятувального катеру відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ. Професійні й врівноважені дії українських рятувальників відзначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України». Міністр зазначив, що екіпаж рятувального катеру буде нагороджено за їх професіоналізм: «Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!».

Опубліковано Міністерство інфраструктури України 5 травня 2017 р.

Напомним, ранее сообщалось, что у берегов Латвии Вооруженные силы страны обнаружили российские субмарины и корабль поддержки субмарин.