ua en ru

Російський корабель намагався захопити український рятувальний катер

Російський корабель намагався захопити український рятувальний катер Фото: український рятувальний катер

Команда українського катери не допустила захоплення судна

У водах Чорного моря російський корабель намагався захопити український рятувальний катер. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"24 квітня 2017 під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовська, штатних навчань російської корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катера. Команда українського катери не допустила захоплення судна", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кораблі Російської Федерації, які базуються в окупованому Криму, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою застопорити хід і лягти в дрейф. Команда катера відмовилася виконувати вимоги, зазначивши, що катер знаходиться у територіальних водах України, після чого взяла курс на Скадовськ.

Крім того, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що екіпаж катера нагородять за професіоналізм.

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконни...

Команда українського рятувального катеру дала відсіч незаконним діям росіян 24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російській корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катера не допустила захоплення судна. Кораблі Російської Федерації, що базують в анексованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катеру і вийшли в ефір з вимогою «застопорити хід і лягти в дрейф». Команда українського рятувального катеру відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ. Професійні й врівноважені дії українських рятувальників відзначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернутися під контроль України». Міністр зазначив, що екіпаж рятувального катера буде нагороджено за їх професіоналізм: «Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!».

Опубліковано Міністерство інфраструктури України 5 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля берегів Латвії Збройні сили країни виявили російські субмарини і корабель підтримки субмарин.