ua en ru

У Росії пригрозили ООН через розслідування постачання "шахедів" з Ірану

У Росії пригрозили ООН через розслідування постачання "шахедів" з Ірану Фото: перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський (rferl org)

Росія збирається "переглянути відносини" з ООН, якщо організація досліджуватиме збиті над Україною дрони. При цьому РФ під час атак нібито "використовує лише безпілотники власного виробництва".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника постійного представника Росії при ООН Дмитра Полянського.

"У нас є своя промисловість з виробництва безпілотників, яка створює продукцію для цієї кампанії, тому всі звинувачення залишаються на совісті наших західних колег", - сказав Полянський на зустрічі з журналістами за підсумками закритого засідання Ради безпеки ООН, де були висунуті звинувачення в постачаннях Іраном безпілотників для Росії.

У якості "доказа" своїх слів Полянський нагадав, що на знайдених в Україні безпілотниках є написи російською мовою.

"Не думаю, що російська настільки широко використовується в Ірані", - сказав він.

Полянський додав, що Росія проведе "переоцінку відносин" з секретаріатом ООН та генеральним секретарем організації, якщо вони візьмуть участь у розслідуванні постачань іранських безпілотників до Росії.

"Ми сподіваємося, що секретаріат і сам генеральний секретар не порушать знову рішення Ради Безпеки ООН, не вийдуть за межі свого технічного мандату і утримаються від участі у якихось незаконних розслідуваннях. Інакше нам доведеться провести переоцінку нашої співпраці з ними, що не відповідає нічиїм інтересам", - констатував він.

За словами Полянського, Росія поки не переконана в необхідності продовження зернової угоди.

"Ми дивитимемося на практичні результати (для РФ - ред.), а не на спроби видати бажане за дійсне. Практичні результати поки що дуже скромні", - зазначив заступник постпреду РФ.

Він деталізував, що для Росії головним питанням залишається експорт російських добрив та продовольства зерновим коридором.