ua en ru

Росіяни заявили про нову атаку на стратегічний аеродром "Шайковка"

Росіяни заявили про нову атаку на стратегічний аеродром "Шайковка" Фото: росіяни заявили про нову атаку на аеродром "Шайковка" (facebook com DPSUkraine)

Росіяни заявили про нову атаку на стратегічний аеродром "Шайковка" у Калузькій області РФ. Окупанти традиційно звинувачують Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський Telegram-канал Mash.

Російські ЗМІ заявляють, що нібито атака була безуспішною. За словами росіян, дрон збили гелікоптери.

"ЗСУ атакували стратегічний аеродром "Шайковка у Калузької області. Безуспішно - за нашою інформацією, український дрон-камікадзе перехопили та знищили гелікоптери Мі-28", - пише російський паблік.

При цьому росіяни стверджують, що це третя атака на аеродром "Шайковка" від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Перша спроба нібито була у жовтні 2022 року, а друга - у серпні 2023-го.

Що Україна каже про атаки на "Шайковку"

Українські військові поки не коментували ситуацію та заяви росіян. Проте відомо, що у серпні 2023 року українські захисники атакували аеродром "Шайковка" у Калузькій області.

Представник ГУР Міноборони у коментарі РБК-Україна підтвердив цю інформацію. Розвідка не сказала, що саме прилетіло на аеродром, але відомо про декілька пошкоджених одиниць ворожої авіатехніки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.