ua en ru

Росіяни вдарили по центру Чернігова

Росіяни вдарили по центру Чернігова Фото ілюстративне: армія РФ 19 серпня обстріляла Чернігів (Getty Images)

Російські окупанти в суботу, 19 серпня, обстріляли Чернігів. Окупанти вдарили по центру міста.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Чернівської ОВА В'ячеслава Чауса в Telegram.

"Ворог обстріляв центр Чернігова. Ймовірно, балістична ракета. Залишайтесь в укриттях. Деталі згодом", - йдеться у повідомленні.

Виконуючий обов'язки мера Чернігова Олександр Ломако повідомив, що внаслідок удару є постраждалі. Пізніше він додав, що також з'явилася інформація про загиблих.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар по Чернігову та показав відео наслідків атаки.

"Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних", - написав президент.

Нічна атака РФ

Цієї ночі російська армія атакувала Україну дронами-камікадзе, випустивши 17 безпілотників з району Курська. Сили протиповітряної оборони збили 15 "Шахедів".

Окупанти завдали удару по Хмельницькій області, внаслідок чого пошкоджено 30 будинків. Дві жінки отримали поранення, ще шестеро людей звернулися до лікарні в шоковому стані.

Також у Житомирській області уламки збитого дрона пошкодили один з об'єктів інфраструктури. На щастя, ніхто не постраждав.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.