ua en ru

Росіяни продовжують пошуки на місці падіння дрона США: чи реально його дістати

Росіяни продовжують пошуки на місці падіння дрона США: чи реально його дістати Фото: Наталія Гуменюк (Владислав Красінський, РБК-Україна)

У Чорному морі спостерігається скупчення кораблів окупантів на місці падіння американського безпілотника. Не виключається, що усі вони залучені в пошуковій операції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону

"Уже оприлюднені певні дані, що росіяни щось знайшли й відтягнули, але поки що таких неспростовних доказів цього не надано, тому їхня пошукова операція продовжується, і присутність кораблів і суден забезпечення там спостерігається. Вочевидь вони намагаються заплутати сліди", - каже Гуменюк.

Оцінюючи те, наскільки реально росіянам дістати безпілотник вона пояснила, що в цьому випадку не можна однозначно визначити донні особливості, але вони є досить складними.

"Донні особливості у тому районі досить складні через течію та глибину. Не можна однозначно сказати, що безпілотник вони не дістануть, але на це витратять певний час", - зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, що 14 березня США втратили розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper ("жнець") у нейтральних водах поряд з окупованим Кримом. Як заявили у Вашингтоні, це сталося внаслідок перехоплення БПЛА російською авіацією.

Додамо, в США сумніваються, що зможуть підняти дрон з Чорного моря, тим часом вчора Росія заявила, що дістала збитий дрон MQ-9 Reaper і його нібито виявили у морі за 60 км від Севастополя. У Штатах вважають, що РФ все ж могла знайти уламки безпілотника.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.