ua en ru

Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та активно атакують з РСЗВ, - Генштаб

Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та активно атакують з РСЗВ, - Генштаб Фото: росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та активно атакують з РСЗВ (Getty Image)

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських захисників на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також активно обстрілюють населені пункти України з РСЗВ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Протягом доби росіяни завдали п'ять авіаційних ударів та здійснили більше 40 обстрілів з РСЗВ. Також зберігається загроза завдання ударів з використанням ракет і ударних дронів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури України.

  • На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає, ознак формування наступальних угруповань не зафіксовано.
  • На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Амбарне, Дворічанське, Фиголівка, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники завдали вогневого ураження неподалік населених пунктів Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Терни, Колодязі, Зарічне, Діброва і Яковлівка у Харківській області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни продовжують здійснювати спроби прориву оборони українських військ. Вогневого впливу з танків та артилерії зазнали райони 26 населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Васюківка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Авдіївка, Опитне, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. Також окупанти завдали авіаудару поблизу Кліщіївки.
  • На Новопавлівському напрямку окупанти обороняються та обстрілюють позиції українських бійців з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Велика Новосілка, Золота Нива, Павлівка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від ворожих обстрілів постраждали Времівка Донецької області та Темирівка, Ольгівське, Гуляйполе, Дорожнянка, Оріхів, Новоандріївка, Щербаки, Лобкове і Плавні у Запорізькій області.
  • На Херсонському напрямку противник обстріляв, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Іванівку, Зеленівку, Інженерне, Антонівку, Дніпровське та Херсон.

Українська авіація протягом 11 грудня завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 7 пунктів управління, 10 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів росіян.