ua en ru

Росія не вивела у Чорне море жодного носія ракет: Гуменюк пояснила причину

Росія не вивела у Чорне море жодного носія ракет: Гуменюк пояснила причину Фото: речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк (Владислав Красінський, РБК-Україна)

Росія сьогодні не вивела у Чорне морі ракетоносії. Кораблі перебувають на базах через сильний шторм.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"П'ять-шість балів для Чорного моря - дуже потужний шторм. Їм довелося позаводити ракетоносії до бази. Погода суттєво втрутилась у плани ворога", - сказала Гуменюк.

За її словами, наразі у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться п'ять кораблів ворога. Це судна забезпечення та розвідки. Водночас в Азовському морі немає російських кораблів через шторм.

Гуменюк також зазначила, що противник продовжує відстежувати нашу протиповітряну оборону. Саме тому в Україні вчора було декілька хвиль масштабних повітряних тривог.

"Вчорашні повітряні тривоги по всій території Україні пов’язані з авіаційним розвідником. Ворог, долучаючи до літака-розвідника МіГи, намагається вивідати нашу протиповітряну оборону", - додала речниця.

Нагадаємо, Наталія Гуменюк раніше повідомляла, що ворог може готуватися до можливої ракетної атаки, тому веде розвідку безпілотниками.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.