ua en ru

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО пояснили, чим це небезпечно

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО пояснили, чим це небезпечно Фото: в НАТО заявили, що Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі (Getty Images)

Існує значна загроза, що Росія в рамках війни проти України може націлитись на підводні інтернет-кабелі. Це буде спроба впливу на країни Заходу.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, про це заявив помічник генерального секретаря НАТО з розвідки та безпеки Девід Кеттлер.

"Існують підвищені побоювання, що Росія може націлитись на підводні кабелі та інші критично важливі об'єкти інфраструктури у спробі порушити життя Заходу та отримати важелі тиску на ті країни, які підтримують Україну", - заявив він.

За словами Кеттлера, понад 95% міжнародного інтернет-трафіку передається приблизно 400 підводними кабелями. По них "щодня проходять фінансові операції у сумі близько 10 трильйонів доларів США", уточнив він.

Кеттлер розповів, що Росія зараз активно створює карти такої інфраструктури так само, як Китай. Союзники НАТО продовжують уважно стежити за подібними загрозами.