ua en ru

У Рівному УПЦ МП заборонили користуватися землями

У Рівному УПЦ МП заборонили користуватися землями Фото: УПЦ МП у Рівному заборонили користуватися земельними ділянками (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міська рада Рівного ухвалила рішення про припинення права користування УПЦ Московського патріархату земельними ділянками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Рівного Олександра Третяка в Telegram.

"На позачерговій сесії Рівненської міської ради припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ (Московський патріархат)", - йдеться у повідомленні.

Також депутати міськради звернулися до парламенту, Кабміну та СБУ у Рівненській області щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні.

Нагадаємо, у Хмельницькому після побиття військового священниками Московського патріархату депутати міськради позбавили землі храми УПЦ МП.

Також зазначимо, що СБУ оголосила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу за розпалювання ворожнечі серед вірян.

Пізніше суд обрав митрополиту Павлу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.