ua en ru

За рік Ахметов передав на підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу 4,3 млрд гривень

За рік Ахметов передав на підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу 4,3 млрд гривень Фото: Рінат Ахметов (пресс-служба)

Підприємства SCM Ріната Ахметова, його благодійний фонд та ФК "Шахтар" за 2022 рік передали на підтримку ЗСУ, інших сил оборони та мирних мешканців 4,3 млрд грн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Половина коштів була спрямована на допомогу українським військовослужбовцям, в рамках мілітарної ініціативи бізнесмена "Сталевий фронт".

Так, в рамках цієї ініціативи бійці отримали вже понад 164 тис. бронежилетів - частина була закуплена за кордоном, але більшість - виготовлені на підприємствах групи "Метінвест" з спеціально виробленої бронесталі. Серед допомоги також: 24 тис. касок, 45 тис. аптечок та 18 тис. комплектів одягу та взуття.

Бійці також отримали спеціальне технічне обладнання, яке дає перевагу на передовій - 1200 дронів, 1750 тепловізорів, дальномірів та камер, а також дві тисячі рацій. Крім того, на фронт було направлено 766 автомобілів, та 630 тис. літрів пального.

Крім того, в умовах настання холодів і перебоїв з електропостачанням, Ахметов направив на передову більше тисячі пічок, а також зарядні станції та генератори.

Нагадаємо, Ахметов з першого дня війни перебуває в Україні: він заявив, що не перетинатиме кордон до повної перемоги над Росією.

Також він першим подав позов до ЄСПЛ з вимогою притягти Росію як країну-терориста до відповідальності за руйнування інфраструктури України, та змусити її відшкодувати всі завдані збитки.