ua en ru

РФ перегляне стратегічні цілі щодо захоплення Лівобережжя України у 2023 році, - Генштаб

РФ перегляне стратегічні цілі щодо захоплення Лівобережжя України у 2023 році, - Генштаб Фото: Олексій Громов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росія може в черговий раз переглянути стратегічні цілі війни. Зокрема, щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя нашої країни в поточному році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Досвід та мужність наших захисників, вміле застосування ними озброєння від країн-партнерів призвело до скорочення воєнного потенціалу РФ. А це майже напевно змусить агресора черговий раз переглянути стратегічні цілі війни. У тому числі щодо поетапного захоплення всього Лівобережжя України в поточному році", - заявив Громов.

За його словами, в Генштабі прогнозують, що у весняно-літній період 2023 року ворог буде нарощувати кількісний та якісний показники з'єднань та військових частин, які залучені у війні проти України.

Громов додав, що Росія продовжить формувати стратегічні резерви та перекидати їх до наших кордонів.

Нагадаємо, як розповів в інтерв'ю РБК-Україна секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, військовослужбовець Роман Костенко, у росіян все ще постає завдання захопити Лівобережжя України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.