ua en ru

У РФ пасажирський літак із майже 170 людьми на борту вимушено сів у полі

У РФ пасажирський літак із майже 170 людьми на борту вимушено сів у полі Фото: пасажирський літак Airbus "Уральських авіаліній" у РФ сів у полі (росЗМІ)

У російській Новосибірській області здійснив екстрену посадку в полі на ґрунт пасажирський літак Airbus A320 "Уральських авіаліній", який виконував рейс Сочі – Омськ. На борту Boeing було 167 людей. За даними надзвичайних служб, внаслідок інциденту постраждалих немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал МНС Росії.

На місці вимушеної посадки літака, що сталася через відмову гідросистеми, працюють екстрені служби та рятувальники.

Як заявив місцевий губернатор Андрій Травніков, серед громадян на борту (159 пасажирів та 6 членів екіпажу) було 23 дитини.

У російському МНС стверджують, що всіх пасажирів було евакуйовано, і їх оглядають працівники медслужб.

Також повідомляється, що Західно-Сибірська транспортна прокуратура перевіряє виконання законодавства щодо безпеки польотів після посадки літака у поле. Що спричинило проблему в роботі гідросистеми та призвело до НП - встановлюється.

Проблеми РФ з авіацією

Нещодавно журналісти та експерти підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну понад п'яту частину відомих втрат російських пілотованих літаків і гелікоптерів не були викликані діями протиборчої сторони.

В Oryx підрахували, що станом на 17 серпня РФ втратила 186 літаків і гелікоптерів, з яких 13 вказані як "небойові" втрати. Фахівці також зазначають, що такі цифри хоч і не вичерпні - вони дають "жахливу оцінку" нинішньому стану російських ВКС.

Що стосується "Уральських ліній", то нещодавно в Офісі генпрокурора України оголосили керівнику російських цієї кампанії про підозру. З'ясувалося, що він переправляв військових РФ до кордону України цивільним повітряним транспортом, який здійснює польоти до закритих аеропортів "Платов" у Ростові-на-Дону та "Сімферополь" - у Криму.

Зазначимо також, що через санкції у російських авіакомпаній доволі часто відбуваються авіаінциденти. Річ у тім, що взимку у зв'язку з нестачею західних запчастин у РФ узаконили "канібалізацію" літаків.