ua en ru

РФ на фронті провела понад 100 атак. Генштаб назвав найгарячіший напрямок

РФ на фронті провела понад 100 атак. Генштаб назвав найгарячіший напрямок Архівне фото: РФ на фронті провела понад 100 атак (Getty Images)

Росія за сьогодні здійснила вже 105 наступальних і штурмових дій і найгарячішим напрямком є Куп'янське.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Ворог продовжує атакувати вздовж майже всієї лінії фронту - загальна кількість наступальних і штурмових дій сьогодні вже зросла до 105. Найбільше боєзіткнень на цей час відбулося на Куп’янському напрямку", - пишуть військові.

При цьому там зазначають, що Сили оборони гнучко реагують на дії окупантів та вживають всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу російських військ.

Ситуація в Харківській області

На Харківському напрямку всі 10 боєзіткнень відбулися у районі села Липці. Одне - ще триває. Всі ж сьогоднішні авіаудари ворог сконцентрував у районах Вовчанська та села Вільча. Скидав КАБи. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку наразі тривають бої у районах Синьківки, Берестового, Дружелюбівки та Греківки.

Ситуація в Донецькій області

  • На Лиманському напрямку за сьогодні відбито шість атак ворога біля Торського і Невського. Російські загарбники скинули чотири КАБи - по одній авіабомбі в райони Серебрянського лісництва, Тернів, Ямполівки та Іванівки.
  • На Краматорському напрямку загальна кількість спроб ворога покращити тактичне положення зросла до восьми. Ситуація контрольована. До того ж, окупанти завдали ударів ракетами у район Новомиколаївки та скинули керовану авіабомбу біля Шумів.
  • На Сіверському напрямку зараз наші воїни відбивають три атаки неподалік сіл Білогорівка та Виїмка. Ворог скинув три КАБи біля Сіверська і Григорівки. Сьогодні на напрямку відбулося вже три авіаудари, із застосуванням некерований авіаційних ракет та авіабомб.
  • На Покровському напрямку тривають 11 боєзіткнень, а ще 10 ворожих атак вже відбито. Російські терористи завдали авіаударів по районах Калинового, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Все інше - без змін.
  • На Курахівському напрямку сьогодні відбулося 18 бойових зіткнень. Зараз тривають бої неподалік Георгіївки.

Бої на лівобережжі Дніпра

На Придніпровському напрямку ворог сім разів безуспішно намагався витіснити наших воїнів з лівобережжя Дніпра. Втрати окупантів уточнюються.

"На решті напрямків - без особливих змін", - повідомили у Генштабі.