Аджика - це не просто соус, це справжнє свято смаку, що додає пікантності та аромату будь-якій страві. Гостра, пряна і неймовірно насичена, вона стане вашою улюбленою заготовкою на зиму.
Як приготувати неперевершену закуску, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Цей рецепт розрахований на велику порцію, щоб вистачило на всю зиму!
Ретельно помийте помідори, солодкий та гострий перець. Почистіть перець від насіння. Подрібніть помідори, солодкий і гострий перець у м’ясорубці або блендері. Додайте до них подрібнений часник.
Перелийте овочеву масу в каструлю, додайте сіль, цукор та рослинну олію. Варіть суміш на повільному вогні протягом 40–50 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не пригоріла.
В кінці варіння додайте оцет, перемішайте та зніміть з вогню.
Гарячу аджику розкладіть по стерилізованих банках. Закатайте банки кришками і залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.