ua en ru

Рецепт аджики на зиму, який перевірений роками

Рецепт аджики на зиму, який перевірений роками Фото: Рецепт аджики на зиму (Freepik)

Аджика - це не просто соус, це справжнє свято смаку, що додає пікантності та аромату будь-якій страві. Гостра, пряна і неймовірно насичена, вона стане вашою улюбленою заготовкою на зиму.

Як приготувати неперевершену закуску, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Інгредієнти:

Цей рецепт розрахований на велику порцію, щоб вистачило на всю зиму!

  • Помідори: 2 кг
  • Солодкий болгарський перець: 1 кг
  • Гострий перець чилі: 200 г
  • Часник: 200 г
  • Сіль: 2 ст. л.
  • Цукор: 100 г
  • Оцет 9%: 100 мл
  • Рослинна олія: 100 мл

Приготування:

Ретельно помийте помідори, солодкий та гострий перець. Почистіть перець від насіння. Подрібніть помідори, солодкий і гострий перець у м’ясорубці або блендері. Додайте до них подрібнений часник.

Перелийте овочеву масу в каструлю, додайте сіль, цукор та рослинну олію. Варіть суміш на повільному вогні протягом 40–50 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не пригоріла.

В кінці варіння додайте оцет, перемішайте та зніміть з вогню.

Гарячу аджику розкладіть по стерилізованих банках. Закатайте банки кришками і залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.