ua en ru

В Раді можуть позбавити мандатів депутатів екс-ОПЗЖ через подвійне громадянство

В Раді можуть позбавити мандатів депутатів екс-ОПЗЖ через подвійне громадянство Фото: в Раді можуть позбавити мандатів депутатів екс-ОПЗЖ через подвійне громадянство (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кілька депутатів колишньої ОПЗЖ мають російське громадянство, що є передумовою для позбавлення мандатів.

Про це РБК-Україна повідомило кілька джерел у правоохоронних органах та парламенті.

За словами співрозмовників, мова йде про депутатів, які до того ж проживають за межами України. Зокрема, це Наталія Королевська та її чоловік, депутат Юрій Солод, а також Олег Волошин і Олександр Пономарьов.

Крім того, один з депутатів з так званої малої фракції "Слуга народу" повідомив про можливість позбавлення мандатів ще двох колишніх членів ОПЗЖ - Вадима Столара та Ігоря Абрамовича. Втім, процедура, за якою це може відбутися, ще обговорюється.

"Ці двоє - Столар та Абрамович - в умовному лонг-листі. У будь-якому разі наступні пленарні засідання Ради відбудуться на початку лютого, тому є час", - сказав співрозмовник.

При цьому співрозмовники РБК-Україна не змогли спростувати або підтвердити інформацію про наявність паспортів інших країн у Столара та Абрамовича.

Нагадаємо, раніше Рада позбавила мандатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Рената Кузьміна, Тараса Козака та Вадима Рабіновича через наявність у них громадянств інших країн. Окрім Рабіновича, який має громадянство Ізраїля, інші згадані особи виявились власниками російських паспортів.

До цього цих проросійських політиків президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.