ua en ru

Провокація РФ? В Брянській області заявили про "проникнення української ДГР" та бої

Провокація РФ? В Брянській області заявили про "проникнення української ДГР" та бої Фото: в Брянській області росіяни заявили про "проникнення української ДГР" та бої (Getty Images)

Росіяни, ймовірно, вчергове реалізовують свій провокативний задум. У Брянській області вигадали начебто "перестрілку із українською ДРГ", яка проникла на територію регіону, а також фантазують про "масштабні бої" та "заручників".

Що відомо чергові ймовірні провокації росіян в Брянській області неподалік з українським кордоном - зібрало РБК-Україна.

13:35. ГУР називає інформацію про зіткнення у Брянській області "продовженням трансформації РФ, очищенням та звільненням її від диктатури Путіна"

"РФ сьогодні є таким утворенням, всередині якого є велика кількість міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти режиму Путіна і тих, хто його підтримує... Можливо, росіяни починають прокидатись, усвідомлювати щось і робити якісь конкретні заходи", - сказав представник ГУР Андрій Юсов в коментарі виданню hromadske.

13:06. Громадянська війна в Росії?

У мережі ширяться відеоролики з яких можна зробити висновок, що так звана "ДРГ, що проникла у Брянську область", нібито виявилась російською.

Учасники на відео, називають себе "Російським Добровольчим Корпусом". Вони заявили, що прийшли як визвольна армія на свою рідну землю.

"Визволителі" пояснюють співвітчизникам, що ті "не раби, а вільні люди, які можуть боротися з путінським режимом".

13:03. У Зеленського відреагували на події в Брянській області, назвавши їх свідомою провокацією РФ

"Історія про диверсійну групу України в РФ є класичною свідомою провокацією. РФ хоче налякати свій народ, щоб виправдати напад на іншу країну та зростання бідності після року війни. Партизанський рух в РФ стає все сильніше і агресивніше. Бійся своїх партизанів...", - написав радник голови ОП Михайло Подоляк.

12:40. Путін не планує проводити засідання Радбезу сьогодні, - Пєсков

Також речник російського диктатора повідомив, що у зв'язку із ситуацією у Брянській області Путін не поїде до Ставропольського краю, як було заплановано раніше.

А на питання, чи вплинуть "події" у Брянській області на зміну статусу так званої "спецоперації" він відповіді не надав.

12:35. Два дрони ЗСУ нібито "підірвали камери спостереження" на кордоні з Брянкою областю

"Перед нападом на Брянську область ЗСУ з двох дронів-камікадзе підірвали камери відеоспостереження на прикордонних пунктах", - видають порцію абсурду російські ЗМІ.

12:25. Генштаб повідомив, що ЗСУ ведуть бойові дії виключно на території України

"Усе, що відбувається в Росії, - це спротив місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки або інші причини, які не залежать від ЗСУ. Зокрема, повідомлення в інтернеті про події в Брянській області є зухвалою московською провокацією", - повідомляє видання "Бабель", посилаючись на коментар у відомстві.

12:17. Українцям нагадали про провокації росіян на тлі "подій" у Брянській області

"Нагадуємо! Ворог може вдаватися до провокацій та намагатися дискредитувати ЗСУ! Споживайте інформацію відповідально!"- йдеться в повідомленні ОК "Північ".

12:10. Путін найближчим часом проведе екстрене засідання Ради безпеки РФ

Про це повідомляють російські ЗМІ посилаючись на джерела в Держдумі РФ.

Оновлено 12:02. Росіяни плутаються у вигадках

Спочатку заступник губернатора Брянської області спростував заяви росіян, що нібито "шкільний автобус потрапляв під обстріл диверсантів, а школи перебувають на дистанційному навчанні".

Якась неназвана місцева жителька Климівського району вже спростовує слова, що "обстрілу не було обстрілу шкільного автобуса", а "частина шкіл все ж працює".

Ось так от пропаганда Росії в намаганнях піддати вогню посилається не на своїх губернаторів, а на "місцевих жителів".

Оновлено 11:49. Тим часом на півночі України оголошена тривога

Небезпека з повітря є в Сумській та Чернігівській областях, які межують з РФ.

Також тривога зачепила і Полтавську область.

Провокація РФ? В Брянській області заявили про "проникнення української ДГР" та бої

ФСБ висунула свою "офіційну версію"

За даними російських спецслужб, вони у прикордонному з Україною Климівському районі Брянської області спільно з Міноборони проводять заходи щодо знищення озброєних, як то традиційно називають в Росії ЗСУ, так званих "українських націоналістів", які нібито порушили державний кордон.

"ДРГ, бої та заручники"

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками - Любечани та Сушани.

Цей напрямок, ймовірно, росіяни називають не випадково, адже обидва ці населені пункти знаходяться біля українського кордону.

Першочергово про так зване "вторгнення" на територію Брянської області "диверсантів" заявив губернатор регіону Олександр Богомаз.

Він заявив, що з України на територію села Любечан нібито "проникла українська ДРГ", здійснила обстріл автомобіля, внаслідок чого була поранена дитина і чоловік.

На цьому фантазії росіян не закінчуються, вони стверджують, що так звана "група з 50 озброєних людей із жовтими пов'язками" зайшла на територію селища Сушани й взяла людей у заручники.

Зазначимо, що фігурують в цій всій історії росіян два населені пункти - Сушани і Любечани.

Провокація РФ? В Брянській області заявили про "проникнення української ДГР" та бої

Росіяни придумали, що у селищі Сушани зараз йдуть бої, навіть "масштабні". Там нібито чують вибухи. Тим часом як у Любечанах, за версією росіян, "диверсанти" тримають у заручниках цивільних.

Провокація РФ? В Брянській області заявили про "проникнення української ДГР" та бої

У кількості "заручників" там, як це заведено у РФ все заплутано. Бо одні джерела спростовують взагалі цей "момент", а інші плутаються у кількості.

Українців попереджали про провокації РФ

Нагадаємо, напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в ОК "Північ" попередили, що російські загарбники готують можливі провокації з метою звинувачення українських захисників в порушенні територіальної цілісності.

Зазначалося, що вони можуть влаштувати їх на річницю війни, але, як бачимо, плани росіян дещо "здвинулися".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.