ua en ru

Привласнила незаконно. Суд забрав у дружини Медведчука землі на березі Дніпра

Привласнила незаконно. Суд забрав у дружини Медведчука землі на березі Дніпра Фото: Оксана Марченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Дружина колишнього нардепа-зрадника, позбавленого українського громадянства, Віктора Медведчука незаконно привласнила землі на березі Дніпра у Київській області. Їх повернули державі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

Прокурори Київської області у суді довели, що частина лісу на березі Дніпра у Бориспільському районі була незаконно переведена у приватну власність. Землі внесли до статутного фонду компаній, власником яких є дружина зрадника Медведчука - Оксана Марченко.

Вартість земельних ділянок площею 9,5 га становить понад 204 млн гривень.

Господарський суд Київської області задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

Хто такі Медведчук та Марченко

Віктор Медведчук є співзасновником наразі забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа - за життя", а також кумом російського диктатора Володимир Путіна. До початку повномасштабної війни йому оголосили підозру у державній зраді та помістили під домашній арешт.

У торік у квітні СБУ затримала Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Пізніше його обміняли на українських військових, зокрема на командирів "азовців", які обороняли Маріуполь.

Оксана Марченко є дружиною зрадника Медведчука. Вона втекла з України в Білорусь, а потім подалася до Росії.

Нагадаємо, СБУ викрила схеми Оксани Марченко, за допомогою яких вона фінансувала російських силовиків. Дружині зрадника Медведчука оголосили підозру.

Раніше суд наклав арешт на активи Оксани Марченко вартість понад 1 млрд гривень.

Також нещодавно Служба безпеки України оголосила в розшук Оксану Марченко у справі про фінансування окупантів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.