ua en ru

Пригожин разом із ватажками "Вагнера" приходив до Путіна до Кремля

Пригожин разом із ватажками "Вагнера" приходив до Путіна до Кремля Фото: Євген Пригожин (Getty Images)

Євген Пригожин разом із ватажками "Вагнера" зустрічався з Володимиром Путіним. На переговорах у Кремлі були присутні путінські силовики.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на французьку газету Libération.

За даними джерел видання, Пригожин приходив до Кремля ще 1 липня, а на зустрічах його супроводжували ватажки групи. На цій зустрічі також були дуже лояльний до президента глава Росгвардії Віктор Золотов і голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін.

Оновлено. У Кремлі підтвердили зустріч Путіна та Пригожина після заколоту "вагнерівців"

Як стверджує прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков, зустріч Путіна з Пригожиним відбулася 29 червня і тривала майже три години. На ній були присутні 35 осіб. Включаючи всіх командирів та керівництво ПВК.

"Путін дав оцінку дій компанії на фронті, а також дав оцінку події (заколоту "вагнерівців" - ред.) 24 червня. Він вислухав пояснення командирів та запропонував їм подальші варіанти працевлаштування", - додав Пєсков.

Бунт Пригожина

Засновник групи найманців "Вагнера" Євген Пригожин очолив військовий заколот наприкінці червня.

Бійці "Вагнера" 24 червня швидко взяли під свій контроль Ростов-на-Дону і рушили у бік Москви, покинувши Путіну найсерйозніший виклик його влади з 1999 року.

Люди вітали найманців Пригожина у Ростові. Сам Путін та його оточення втекли з Москви. Силовики або мовчали, або робили двозначні заяви.

Заколот був пригнічений в результаті угоди, укладеної за посередництвом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

З того часу надходить різна інформація про місцезнаходження Пригожина. Лукашенко 6 червня заявив, що Пригожина немає в Білорусі, оскільки той "перебуває в Пітері, можливо, до Москви поїхав".

Дані незалежного "Левада-центру" свідчать, що заколот Пригожина не позначився на рейтингу Путіна. За даними відкритого питання (респондентів просили самим назвати кілька політиків, яким вони найбільше довіряють), у червні рівень довіри Володимиру Путіну не змінився і склав 42%.

Зі значних змін соціологи відзначають зниження рейтингу Євгена Пригожина з 4% до 2% (який тепер перебуває на межі вибуття з десятки найбільш популярних політиків).