ua en ru

Прем'єр Нідерландів впевнений, що Європа і США зможуть домовитись щодо танків для України

Прем'єр Нідерландів впевнений, що Європа і США зможуть домовитись щодо танків для України Фото: прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (GettyImages)

Зараз ведуться дискусії про необхідність здійснити наступний крок в допомозі для України, а саме країни обговорюють надання німецьких танків для Києва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте для CNN.

"Була широка підтримка надсилання військового спорядження. Ми стільки відправили з початку війни. Звичайно, ведуться дискусії щодо танків, і тут проблема в тому, що це буде наступний крок у боротьбі. Це може бути необхідним, але я розумію, що німці та інші кажуть, що потрібна широка коаліція", - заявив Рютте.

Прем'єр-міністр зазначив, що нині "вирішально важливо", щоб Україна виграла війну, але зазначив, що партнери мають бути чесні з українським президентом Володимиром Зеленським.

"Ви також повинні бути чесними з ним (Зеленським - ред.) і сказати, якщо ви хочете надати танки, наприклад, на такому рівні на якому він їх просить, необхідно, щоб ми робили це не лише однією країною, а групою країн", - наголосив він.

Прем'єр-міністр Нідерландів сказав, що він "досить упевнений", що Європа і США таки зможуть завершити свій "діалог" щодо танків.