ua en ru

Прем'єр Молдови прибув до Києва та зустрівся зі Шмигалем: про що говорили

Прем'єр Молдови прибув до Києва та зустрівся зі Шмигалем: про що говорили Фото: Дорін Речан та Денис Шмигаль (facebook.com/dshmyhal)

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан прибув до України з візитом. Він вже зустрівся з главою уряду України Денисом Шмигалем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Шмигаля в Telegram.

Прем'єри України та Молдови домовилися про розвиток контролю на спільному кордоні. Також сторони обговорили прогрес у розвитку логістики в умовах блокування Росією "зернового коридору" в Чорному морі.

"Швидке рішення щодо будівництва мосту через Дністер, розвиток пунктів пропуску, залізничного сполучення - усе це є дуже важливим і вирішальним для нас", - зазначив Шмигаль.

Крім того, глави урядів погодили співпрацю країн щодо подальшої європейської інтеграції.

"Вдячні за підтримку з перших днів повномасштабної війни. Сподіваюсь, сьогоднішній візит делегації Молдови сприятиме подальшому розвитку наших двосторонніх контактів та продуктивного діалогу", - додав український прем'єр.

Фото: Дорін Речан та Денис Шмигаль провели зустріч (facebook.com/dshmyhal)

Хто приїхав до України напередодні Дня Незалежності

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, у Києві відбудеться саміт Кримської платформи. Захід пройде у змішаному форматі з метою залучити ще більше міжнародних учасників.

Також на святкування 32-ї річниці незалежності України до Києва прибули президент Литви Гітанас Науседа та президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза. Це перший візит португальського лідера до України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.