ua en ru

Прем'єр Іспанії зустрінеться з Байденом: обговорять пошук "єдиного фронту" щодо України

Прем'єр Іспанії зустрінеться з Байденом: обговорять пошук "єдиного фронту" щодо України Фото: прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сьогодні, 12 травня, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес проведе зустріч з американським президентом Джо Байденом. Під час перемовин планується обговорення питання пошуку "єдиного фронту" щодо війни в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euronews.

Разом із Канадою США намагатимуться завершити угоду з Іспанією щодо міграційних центрів у Латинській Америці, щоб мігранти могли подати документи зі своїх країн, щоб уникнути бідності та насильства.

Іспанія та Канада гостро потребують робочої сили та дали зрозуміти, що готові приймати мігрантів з Латинської Америки, а також інших країн, що зменшить тиск на США, які стикаються з напливом мігрантів уздовж кордону з Мексикою.

Війна між Росією та Україною також буде серед тем сьогоднішніх переговорів у Білому домі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес висловив стурбованість з приводу вторгнення Росії в Україну під час зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном та закликав його до переговорів із Києвом.

Очікується, що Санчес сьогодні обговорить з Байденом свої нещодавні переговори з Сі Цзіньпіном і президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою, обидва з яких висунули ідеї щодо припинення конфлікту в Україні.

До того ж, за даними видання, іспанський лідер ймовірно закликатиме Байдена розглянути погляди інших країн за межами Європи щодо найкращого способу припинення війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.