ua en ru

Поставки систем ППО в Україну є пріоритетом для США, - Білий дім

Поставки систем ППО в Україну є пріоритетом для США, - Білий дім Фото: координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі (GettyImages)

Забезпечення України системами протиповітряної оборони залишається пріоритетом для Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

У Вашингтоні вважають, що один із пріоритетів у майбутніх пакетах військової допомоги є забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони. В Білому домі відзначили роботу вже наданих сучасних систем ППО Patriot в Україні.

"Ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом, і ми знаємо, наскільки добре системи Patriot cпрацювали в Україні. Знову ж, через це ми надали додаткові ракети-перехоплювачі минулого тижня. Єдине, що я можу вам сказати, ми зберігатимемо це в пріоритеті й надалі", - зазначив Кірбі.

Допомога Україні від США

Сполучені Штати Америки, 31 травня, оголосили про черговий пакет військової допомоги, вартістю 300 млн доларів. У Пентагоні зазначили, що нову зброю Україні надають із власних запасів США.

Також, Вашингтон планує виділити Україні додаткові 37 млн доларів допомоги для посилення кібербезпеки. У Держдепі розповіли, що така допомога дозволить Україні посилити здатність виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози.