ua en ru

Порошенко везе на фронт вантажівку Foden, яка піднімає 18 тонн

Порошенко везе на фронт вантажівку Foden, яка піднімає 18 тонн Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

П'ятий президент Петро Порошенко з волонтерами ГО "Справа громад" підготував чергову партію техніки для фронту. Зокрема, вантажівки DAF, автомайстерні, лазні, мобільний шиномонтаж, а також центр управління БПЛА Poseidon.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Порошенка в Facebook.

"Автомайстерні дуже чекають у бригадах наступу. Для того, щоб поламана техніка відновлювалася протягом годин прямо на полі бою. Тут три майстерні. Ззаду причепи - це лазне-пральні комплекси. Тентові машини. Кунги для управління дронами. І шиномонтаж. Це - платформа для ЗУшки, щоб збивати "шахеди", - показав Порошенко.

Порошенко везе на фронт вантажівку Foden, яка піднімає 18 тонн

Також на потреби ЗСУ передають вантажний тягач Foden. Автівка здатна за лічені хвилини завантажити контейнер з боєприпасами чи бронетехніку довжиною до 7 метрів і вагою до 18 тонн, БТР або МТ-ЛБ.

"Це перший, якого ми привезли, обслужили, підготували, відремонтували. Контракт заключений на 20 машин. І це лише перший контракт", - додав політик.

Загальна вартість цієї партії техніки перевищує 10 млн грн. Кошти збирають небайдужі українці через ГО "Справа Громад", а Фонд Порошенка подвоює суму.

Ситуація на фронті 30 травня

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 18:00 30 травня ЗСУ відбили 11 атак росіян в Луганській та Донецькій областях, захоплення яких є наразі основною ціллю ворога.

Також за останню добу ЗСУ знищили 410 росіян, загальна кількість втрат противника складає 207440 військових.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.