ua en ru

Понад 900 підрозділів поліції працюють в якості "Пунктів незламності"

Понад 900 підрозділів поліції працюють в якості "Пунктів незламності" Фото: поліція організовує власні "Пункти незламності" (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні понад 900 підрозділів поліції працюють в якості "Пунктів незламності".

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Укрінформ.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський провів інспекцію готовності підрозділів ДСНС до дій в екстремальних умовах, пов'язаних з тривалим відключенням електроенергії та тепла. Після цього він заявив, що окрім рятувальників, "Пункти незламності" організовують і правоохоронці.

"Окрім "пунктів незламності" ДСНС, яких наразі створено 1008 (стаціонарних і мобільних), ми говоримо про те, що наразі більше 900 "Пунктів незламності" - це підрозділи поліції. Там забезпечено обов'язково тепло, світло, можливість доступу до води, зв'язок тощо", - поінформував Монастирський.

Він зазначив, що люди в основному користуються саме мобільними "Пунктами незламності". Також Монастирський додав, що зараз уряд активно працює для того, щоб забезпечити усі пункти зв’язком.

"Упродовж двох тижнів - ми говорили про це також з віцепрем'єром Федоровим - мають бути забезпечені всі "Пункти незламності" старлінками або оптоволокном для зв'язку через інтернет", - додав він.