ua en ru

Помічник Путіна, "Єдина Росія" та родина Медведєва. Канада розширила санкції проти РФ

Помічник Путіна, "Єдина Росія" та родина Медведєва. Канада розширила санкції проти РФ Фото: Канада розширила санкції проти Росії (flickr.com)

Уряд Канади розширив санкції проти Росії до річниці вторгнення в Україну. До списку санкцій потрапили 129 фізичних та 63 юридичних осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на список санкцій уряду Канади.

Зокрема, Оттава запровадила санкції проти 122 фізичних осіб, включно з членами нижньої палати російського парламенту, які голосували за законодавство, пов'язане з вторгненням і спробою анексії чотирьох регіонів України. Серед інших осіб, які потрапили під санкції, - російські віцепрем'єри, міністри та інші співробітники апарату президента Росії і російських збройних сил, а також члени сімей осіб, які раніше потрапили під санкції.

Так, під обмеження потрапили помічник російського диктатора Максим Орєшкін, дружина і син заступника глави Радбезу Росії Дмитра Медведєва - Світлана Медведєва та Ілля Медведєв, а також заступники глави російського уряду Михайла Мішустіна.

Крім того, до санкційного списку потрапили 13 федеральних російських установ, включно з обома палатами парламенту, політпартією диктатора "Єдина Росія", Федеральним бюро безпеки, Росфінмоніторингом та її директором.

Водночас Канада ввела санкції проти 50 компаній і семи топ-менеджерів, які беруть участь в оборонній промисловості РФ, включно з виробництвом танків, ракет і систем озброєння, які Росія використовує в Україні.

Крім цього, Канада заборонила експорт у Росію певних хімічних елементів для використання в електроніці, а також запровадила заборону на імпорт, купівлю або придбання російської зброї, боєприпасів та інших озброєнь, хоч би де вони були розміщені або оброблялися, з Росії або від будь-якої особи в Росії.

Нагадаємо, 3 лютого Канада також ввела санкції проти Росії, включивши туди Миколу Баскова, ЗМІ та фонди засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.