ua en ru

У Полтаві школам рекомендують перейти на дистанційку через можливі загрози

У Полтаві школам рекомендують перейти на дистанційку через можливі загрози Фото: у Полтаві школам рекомендують перейти на дистанційку через можливі загрози (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Полтавській громаді закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційний формат занять на два дні. Це пов'язано з ризиком обстрілів перед другою річницею повномасштабної війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора департаменту освіти міської ради Жанну Каплоух в коментарі "Суспільному".

За словами Каплоух, щодо безпекової ситуації до місцевої влади звертались батьки школярів.

Департамент освіти рекомендує закладам перейти на дистанційне навчання 22 й 23 лютого через загрозу російських обстрілів й повідомлень про замінування. Водночас остаточне рішення щодо формату занять школи ухвалюють самостійно.

Каплоух додала, що дошкільні заклади працюватимуть по потребі. В них визначать кількість груп, необхідних для прийому дітей. Підрахунок проведуть увечері 21 лютого й сповістять батькам дошкільнят.

Департамент освіти Полтавської обласної військової адміністрації (ОВА) й Міністерство освіти та науки поки що не надавали рекомендацій щодо дистанційного навчання.