ua en ru

Польща домовляється про масове виробництво протитанкових боєприпасів

Польща домовляється про масове виробництво протитанкових боєприпасів Ілюстративне фото (Getty Images)

Польща домовляється про масове виробництво протитанкових боєприпасів з американською оборонною корпорацією Northrop Grumman Corp.

Про це заявив заступник генерального директора польської компанії-виробника боєприпасів Mesko SA Пшемислав Ковальчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його повідомлення у Twitter.

"Наразі ми готуємося до передачі технологій і співпраці з виробництва спільно з Northrop Grumman широкого спектра боєприпасів калібру 120 мм", - заявив він.

За його словами, підписання угоди з Northrop Grumman відбудеться наприкінці грудня цього року або на початку січня 2024 року.

Очікується, що це дасть змогу збільшити щорічні обсяги виробництва боєприпасів 120 мм калібру в Польщі з кількох тисяч до 50-70 тисяч.

Мільйон артснарядів для України

На початку травня цього року Рада ЄС підтримала ініціативу, в рамках якої Україні планувалося передати мільйон артилерійських снарядів до кінця 2023 року.

Уже 5 вересня Європейське оборонне агентство підписало перші контракти зі спільної закупівлі артилерійських снарядів для наших військових. Україні надають 155-мм снаряди, які підходять для артилерії країн Заходу.

Ще у вересні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявляла про те, що ЄС виконає обіцянку про передачу Україні мільйона снарядів до кінця року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.