ua en ru

Половина громадян вважають, що РФ може ще багато років вести війну проти України, - опитування

Половина громадян вважають, що РФ може ще багато років вести війну проти України, - опитування Ілюстративне фото: половина українців вважають, що РФ може ще багато років вести війну проти України (Getty Images)

Майже половина опитаних українців переконані, що Росія ще багато років може вести війну через значний запас ресурсів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на опитування КМІС.

Наразі більше українців вважають, що РФ може багато років вести війну. Так, порівняно з лютим 2023 року з 22% до 49% стало більше тих, хто вірить, що країна-агресор все одно зберігає значний запас ресурсів і може ще багато років вести війну проти України.

Половина громадян вважають, що РФ може ще багато років вести війну проти України, - опитування

Натомість з 67% до 43% зменшилася частка тих, хто, навпаки, вважає, що РФ вичерпує свої ресурси і в осяжному майбутньому війна може завершитися на прийнятний для України умовах.

При цьому навіть серед тих, хто вважає, що РФ має значні ресурси для тривалої війни, переважна більшість (73%) виступають проти жодних територіальних компромісів. Але 21% виступає за те, аби віддати деякі українські території в обмін на мир.

Половина громадян вважають, що РФ може ще багато років вести війну проти України, - опитування

Зазначимо, що опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології протягом 29 вересня-9 жовтня 2023 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера.

Загалом було опитано 1010 респондентів у віці від 18 років, які мешкають у всіх регіонах України, окрім тимчасово окупованих.

Додамо, що згідно з іншим опитуванням КМІС, більшість українців не поділяють ворожі наративи. Проте соціологи констатують негативні тенденції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.