ua en ru

Подоляк закликав союзників відмовитися від політичної двозначності стосовно РФ

Подоляк закликав союзників відмовитися від політичної двозначності стосовно РФ Фото: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Союзникам варто відмовитися від традиційної політичної двозначності, коли з одного боку проукраїнська коаліція шукає ресурси для надання військової допомоги Україні, а з іншого боку комерційні компанії активно працюють на ринку Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

"Вважаю, що події в Україні все-таки вимагають відмовитися від традиційної політичної двозначності, коли проукраїнська коаліція з одного боку шукає ресурси, амуніцію та гроші для військової допомоги Україні, а з іншого – комерційні (зокрема брендові) компанії з цих країн активно працюють на російських споживчих ринках, складаючи своїми податками суттєву частку федерального "бюджету війни", - написав посадовець.

На думку Подоляка, так можна воювати "нескінченно", "періодично роблячи витоки про неминучість війни країн НАТО проти РФ у 2026–2030 рр.".

Він закликав зосередитися на трьох базових діях:

  • проведення спільних інвестицій в умовно об'єднані європейські військові виробництва: "зброя має йти на поле бою, а не зберігатися на складах";
  • проведення повноцінного аудиту санкцій та їх подальше суттєве посилення, адже "немає місця грі у піддавки". Також слід застосовувати додаткові санкції проти "посередників", які надають Росії можливість обходити санкції;
  • здійснення справжньої фактичної ізоляції Росії, що передбачає мінімальні контакти у зв'язку з тотальною відмовою Росії від міжнародного права.

"Бізнес не повинен працювати в РФ, а Росія не повинна отримувати запрошення на глобальні саміти", - зазначив Подоляк.