ua en ru

Пияцтво і не тільки. Британська розвідка назвала головні проблеми російської армії

Пияцтво і не тільки. Британська розвідка назвала головні проблеми російської армії Фото: російська армія масово зловживає алкоголем (Getty Images)

Російська армія, окрім величезних втрат на полі бою, має й інші проблеми, які пов'язані з небойовими причинами. Найголовніша серед них - це масове пияцтво.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

Британська розвідка наголошує, що недавно російські Telegram-канали поширили інформацію про "надзвичайно високу" кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних з вживанням алкоголю серед окупаційних військ.

Розвідка додає, що іншими причинами небойових втрат також є погане володіння зброєю, ДТП та переохолодження. Проте, ймовірно, російські командири вважають головною проблемою масове пияцтво серед солдатів.

"Оскільки пияцтво поширене в більшій частині російського суспільства, воно довгий час розглядалося як прийнята частина військового життя, навіть під час бойових дій", - йдеться у зведенні розвідки.

Нагадаємо, за минулу добу українські захисники ліквідували ще 560 російських окупантів. Всього з початку повномасштабної війни РФ втратила вже 174 550 своїх солдатів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.