ua en ru

На південь Японії обрушився тайфун Мавар: оголошено евакуацію, є зниклі безвісти

На південь Японії обрушився тайфун Мавар: оголошено евакуацію, є зниклі безвісти Фото: тайфун Мавар обрушився на Японію (Getty Images)

Тайфун Мавар обрушився на південну частину Японії, викликавши локальні підтоплення та збої у роботі громадського транспорту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Japan Today.

Сильний дощ із вітром порушив транспортне сполучення, у тому числі було скасовано багато рейсів швидкісних поїздів, також заблоковано роботу аеропортів у південній префектурі Японії Окінава.

У префектурі Вакаяма поліція та пожежники розшукують людей, які, як вважається, були змиті водою біля річки і на затопленій дорозі, та досі не знайдені. Жінка у віці 80 років також зазнала травм, впавши при спробі евакуації. У префектурах Гіфу, Сідзуока, Аїті та Міе принаймні 2 млн людей було рекомендовано тимчасово залишити своє житло та евакуюватися.

Японське метеорологічне агентство повідомило про рекордні опади: у деяких районах за три години випало понад 290 міліметрів. Повідомляється, що сильний дощ продовжиться в суботу, підвищивши ризик щодо зсувів та розливів річок.