ua en ru

Пил із Сахари в Україні: синоптики розповіли, коли покращиться якість повітря

Пил із Сахари в Україні: синоптики розповіли, коли покращиться якість повітря Фото: в Україну прийшло потепління (Віталій Носач, РБК-Україна)

У повітрі над територією України фіксують пил, що впливає на якість повітря. Ситуація має покращитися найближчими днями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр у Facebook.

Синоптики нагадали, що протягом 30-31 березня з південного заходу на території України поширилося дуже тепле повітря африканського походження. Норма середньодобової температури перевищена на 5-12 градусів.

"Разом із цим теплом із північної частини Африки переноситься і пил, про що свідчать супутникові знімки. Цей пил створює ефект затуманеного неба, у приземному шарі може спостерігатися імла. Концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм", - уточнили в Укргідрометцентрі.

Там також наголосили, що у найближчу добу така ситуація спостерігатиметься у більшості регіонів. Лише у західних областях завтра, 2 квітня, пройдуть дощі.

"Після цього 3-4 квітня дощі пройдуть на більшій частині території країни, зміниться повітряна маса, якість повітря покращиться", - розповіли синоптики.