ua en ru

Під Бахмутом ЗСУ в активній обороні і за нагоди атакують, - Сухопутні війська

Під Бахмутом ЗСУ в активній обороні і за нагоди атакують, - Сухопутні війська Фото: у ЗСУ розповіли про актуальну ситуацію під Бахмутом (Getty Images)

Українські військові на Бахмутському напрямку перебувають в активній обороні. За кращої нагоди ЗСУ намагаються атакувати російських окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника служби зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі телемарафону.

"Ситуація на Бахмутському напрямку досить активна. 21 ворожа атака була відбита нашими захисниками... Ворог активно використовує авіацію, якщо це дозволяє погода... Бачимо, що на артилерійські обстріли погода не сильно впливає. Перед тим як здійснювати штурмові дії, російські окупанти активно обстрілюють українські позиції", - сказав речник.

За словами Фітьо, на даному напрямку ЗСУ за добу вдалося ліквідувати 235 окупантів та знищити 8 одиниць військової техніки, серед яких одна БМП-3.

Він наголосив, що на Бахмутському напрямку бойові дії відбуваються як на північному, так і на південному фланзі.

"Наші військові в активній обороні та за кращої нагоди переходять до атакувальних дій і покращують тактичне становище. Зараз російські війська намагаються відбити втрачені позиції, але успіху не мають", - додав Фітьо.

Що відбувається поблизу Бахмута

Варто зазначити, що Бахмут протягом довгих місяців залишається епіцентром бойових дій. Під час літнього контрнаступу українські військові просунулися на південному та північному флангах Бахмута. Саме місто залишається під контролем ворога.

Наразі ЗСУ атакують на південному фланзі Бахмутського напрямку. Сили оборони також допускали, що у разі втрати окупантами північного флангу ЗСУ зможуть взяти Бахмут в оперативне оточення.

Варто додати, що раніше Сухопутні сили заявили, що росіяни з новою силою відновили наступ на Бахмутському напрямку.

Детальніше про те, що відбувається на фронті - читайте у матеріалі РБК-Україна.