ua en ru

У партії Шольца запропонували податок для надбагатих: до чого тут Україна

У партії Шольца запропонували податок для надбагатих: до чого тут Україна Фото: у Бундестазі підтримали пропозицію нового податку для надбагатих (GettyImige)

У Німеччині заговорили про повернення податку для надбагатих, щоб пройти енергокризу та мати здатність допомагати Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.de.

Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен запропонувала впровадити податок для багатіїв, який має допомогти Німеччині підтримувати не тільки свою економіку, а й допомагати Україні.

Більшість парламентарів у Бундестазі підтримали цю ініціативу, бо війна в Україні, на їхню думку, створює глобальні проблеми європейцям через зростання цін на енергію та продукти харчування, а також приносить страждання і руйнування самим українцям.

"Така податкова ініціатива дозволить об’єднати ті частини німецького суспільства, які виступають за відновлення в Україні та підтримують поданий на солідарних умовах податок на активи надбагатих", - підкреслила Ескен.

Запропонований податок не новий, а скасований у 1997 році податок на багатство з метою накопичення додаткових коштів у бюджеті. За рахунок цих коштів уряд планував фінансувати різноманітні проєкти. Наразі до них можуть входити й проєкти з відновлення українських міст.

"Нам потрібна загальноєвропейська участь надбагатих. Не повинно бути так, що звичайні платники податків, які й так страждають від інфляції та цін на енергоносії, мають сплачувати рахунки за війну самотужки", - підтримав пропозицію соціал-демократів лідер парламентської фракції лівих Дітмар Барч.