ua en ru

Ось в якому вигляді потрібно їсти мигдаль: отримаєте максимум користі

Ось в якому вигляді потрібно їсти мигдаль: отримаєте максимум користі В якому вигляді мигдаль корисно їсти (фото: Freepik)

Мигдаль приносить найбільшу користь, якщо їсти його у певному вигляді. Названо оптимальні способи вживання мигдалю для підтримки здорового серця і мозку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.

Сирий мигдаль

Міністерство сільського господарства США повідомляє, що необроблений мигдаль багатий на поживні речовини, такі як білок, клітковина, магній і вітамін Е. Він також містить дуже мало натрію.

Сирий мигдаль містить менше калорій, ніж смажений. Подрібнення або обсмажування руйнує клітинні стінки, вивільняючи олію. Це полегшує засвоєння жиру з мигдалю організмом.

Замочений у воді мигдаль

Деякі люди вважають, що замочування мигдалю у воді робить його здоровішим. Ця ідея випливає з того факту, що замочування бобових може допомогти організму засвоювати більше поживних речовин, а також полегшити їх перетравлення.

Однак, замочування змінює його текстуру та смак, а також полегшує жування, що може подобатися деяким людям.

Ви можете пом’якшити мигдаль, замочивши його у воді на 12-24 години.

Смажений мигдаль

За даними European Journal of Nutrition, такий мигдаль має вищий вміст антиоксидантів, а також може містити багато доданої солі та цукру.

Багато людей віддають перевагу смаженому мигдалю, тому що він смачніший і хрусткіший.

Харчова цінність сирого та сухо смаженого мигдалю схожа. Однак смажений містить більше антиоксидантних сполук, ніж сирий. Вони допомагають захистити клітини від пошкоджень, спричинених забрудненням, сонячним світлом, курінням та інфекціями.

Найкраще обирати сухий смажений мигдаль без додавання олії чи солі. Це буде чудовий перекус, який багатий на корисні жири, білок та клітковину.

Мигдальне масло

Мигдальне масло є чудовим джерелом рослинного білка та корисних жирів. Порція з 2 столових ложок (32 грами) мигдалевого масла містить

  • калорії -196
  • білок - 6,7 г
  • вуглеводи - 6 г
  • клітковина - 3.3
  • жири - 17,7 г

В журналі Foods йдеться, що вживання мигдалевого масла містить ті ж корисні жири та білок, що й цілий мигдаль, тільки у кремоподібній формі.

Можна намазувати мигдальне масло на тост, додати його до вівсянки або їсти разом із яблуками чи бананами.

Мигдалеве молоко

Плюси мигдалевого молока такі:

  • низькокалорійний напій
  • веганська, безглютенова та безмолочна альтернатива молоку
  • часто збагачений кальцієм та вітаміном D
  • може містити доданий цукор та добавки

Це низькокалорійний напій, який можна додавати до смузі, кави або вівсянки.

Мигдалеве молоко може містити добавки та доданий цукор. Тому варто обирати варіанти без цукру з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Мигдальне борошно

Таке борошно часто використовують у випічці без глютену. У деяких людей великі порції можуть порушити травлення.

Мигдалеве борошно також багате на білок і клітковину. Воно також містить більше жиру порівняно зі звичайним борошном.

Дві столові ложки (15 грамів) мигдалевого борошна містять:

  • калорії - 93
  • білок - 3,9 г
  • вуглеводи - 2,4 г
  • клітковина - 1,4 г
  • жири - 7,5 г

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.