ua en ru

Орбан подарував Ердогану коня під час його візиту до Угорщини

Орбан подарував Ердогану коня під час його візиту до Угорщини Фото: Віктор Орбан подарував Реджепу Ердогану коня (GettyImagеs)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан подарував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану коня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Fаcebook-сторінку Орбана.

У понеділок, 18 грудня, Ердоган відвідав Угорщину для проведення та налагоджування офіційних контактів.

Саме під час зустрічі Орбана та Ердогана перший подарував йому коня. Водночас Ердоган подарував Орбану електроавтомобіль.

Фото: Віктор Орбан подарував Реджепу Ердогану коня (GettyImagеs)

Дружба Орбана та Ердогана

Прем'єр Угорщини відомий тим, що часто наслідує турецького лідера у політичних рішеннях. Зокрема, Угорщина слідом за Туреччиною блокує вступ Швеції в НАТО.

Ще наприкінці жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вніс заявку на розгляд парламенту. Документ направили до профільного комітету, який так і не схвалив її. Пізніше стало відомо, що 16 листопада комітет відклав переговори щодо цього законопроекту.

При цьому Віктор Орбан заявляв, що схвалення Угорщиною шляхом ратифікації парламентом є простою формальністю, оскільки питання вже обговорювалося та вирішувалося у комітетах.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом нещодавно повідомив, що Туреччина вже найближчими тижнями планує схвалити заявку країни на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.