ua en ru

Окупанти продовжують мобілізацію в Луганській області: призовникам обіцяють житло

Окупанти продовжують мобілізацію в Луганській області: призовникам обіцяють житло Фото: заступниця міністра оборони Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Російські окупанти продовжують мобілізацію на тимчасово окупованій території Луганської області. Призовникам обіцяють передати примусово відчужене житло українців, які виїхали з окупованої території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр.

За її словами, у населених пунктах Старобільськ, Щастя, Новоайдар, Нижньотепле, Новопсков, що в Луганській області, окупанти оголосили черговий етап масштабної військової підготовки російських військ з проведенням у цьогорічний весняно-літній період мобілізаційних навчань (тренувань).

Маляр зазначила, що окупанти планують призвати все місцеве чоловіче населення призовного віку (насамперед тих, які отримали громадянство Росії і так званої "ЛНР") до участі у таких мобілізаційних заходах.

До того ж, росіяни для мотивування потенційних призовників до служби в окупаційних військах обіцяють передавати їм примусово відчужене житло українців, які вимушено залишили окуповану територію.

Своєю чергою, чоловіки, які усвідомлюють перспективу потрапити на фронт після проходження військової підготовки, звільняються з роботи та змінюють своє місце проживання.

Нагадаємо, окупанти примусово мобілізують ув'язнених в Луганській області.

РБК-Україна також повідомляло, що загарбники готують нову хвилю мобілізації на тимчасово окупованих територіях, до війська будуть залучати неповнолітніх.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.