ua en ru

Офіційно. Зеленський сьогодні відвідає США

Офіційно. Зеленський сьогодні відвідає США Фото: президент України Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський вирушив до США. Там заплановано зустріч із американським колегою Джо Байденом та виступ у Конгресі.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Twitter українського президента.

"Відправився до США для зміцнення стійкості та обороноздатності України. Зокрема, з президентом США Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю у Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей", - написав Зеленський.

Як зазначили в Офісі президента, український лідер виступить із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США і проведе низку двосторонніх зустрічей.

Візит президента України також підтвердили у Білому домі. Там розповіли, що лідери двох країн проведуть двосторонню зустріч, під час якої Байден оголосить про новий великий пакет військової допомоги для України на 2 млрд доларів. У пакет увійде система Patriot.

"Ми навчатимемо українських військових керувати ракетною батареєю Patriot у третій країні. Це займе деякий час, але українські військові повернуть цю підготовку до своєї країни, щоб керувати цією батареєю", - заявив представник Білого дому.

В адміністрації Байдена назвали візит Зеленського сигналом російському президенту Володимиру Путіну, що Вашингтон підтримуватиме Київ стільки, скільки потрібно.

Крім того, під час візиту Зеленського планується обговорити ухвалення Конгресом виділення додаткової допомоги Україні на суму понад 40 млрд доларів.