ua en ru

На одну з найбільших в Київській області ТЕС припинять постачати газ

На одну з найбільших в Київській області ТЕС припинять постачати газ Фото: на Трипільську ТЕС з 30жовтня не будуть постачати газ (Getty Images)

Київоблгазу доручили припинити постачання газу на Трипільську теплоелектростанцію. Вона є однією з найбільших в регіоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа, голову тимчасової спеціальної комісії ВРУ щодо кризових явищ на енергоринку Олексія Кучеренка.

"Нафтогаз" доручив Київоблгазу припинити постачання блакитного палива на Трипільську ТЕС. Процедура відключення розпочнеться вже завтра, 30 жовтня.

При цьому у пресслужбі "Нафтогазу" пояснюють, що основним паливом для Трипільської ТЕС є вугілля, а газ та мазут використовують як резерв. Припинення постачання природного газу не має призвести до припинення роботи ТЕС.

Також у компанії пояснили причини припинення постачання газу на Трипільську ТЕС. Так, теплоелектростанція наразі не виконує важливих функції для забезпечення обороноздатності України та є постачальником "останньої надії".

Крім того, ПАТ "Центренерго", до якого належить Трипільська ТЕС, має заборгованість перед "Нафтогазом". Тому згідно з законодавством газотранспортна компанія має права припинити постачати газ через несплату коштів.

Варто зазначити, що Трипільська ТЕС є одним з найбільших виробників тепла та електроенергії у Київській області.