ua en ru

В Одесі лунали вибухи під час повітряної тривоги: є руйнування

В Одесі лунали вибухи під час повітряної тривоги: є руйнування Фото: український військовий (Getty Images)

В Одесі під час повітряної тривоги вночі 19 липня пролунали вибухи, в місті є руйнування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Вибухи в Одесі були чутні близько першої години ночі. Їх було кілька.

"Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги. Не підходьте до вікон, не знімайте та не викладайте роботу сил ППО!" - написав чиновник.

Перед цим у командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що зафіксовано пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря, та оголосили про ракетну небезпеку в Одеській, а також Миколаївській та Херсонській областях на півдні країни.

Повторні вибухи

Пізніше у Повітряних силах повідомили, що було зафіксовано повторні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря. Близько другої години ночі в Одесі знову пролунали вибухи.

"Зафіксовано повторні пуски крилатих ракет Х-22 з південного напрямку! Одеська область - залишайтесь в укриттях!" - заявили у командуванні ПС.

В місті є руйнування

В місцевих ЗМІ повідомляють, що внаслідок обстрілів є руйнування. Так, публікується відео зі зруйнованим житловим будинком та понівечіними авто. Крім цього повідомляється про влучання по одному з кладовищ міста.

Також повідомляється, що внаслідок атаки був "прильот" в склад з фейерверками, там сталося загоряння. Однак керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в коментарі РБК-Україна поки офіційно не підтвердила, що пожежа пов'язана з обстрілом.

Нічна повітряна атака 19 липня

Війська РФ знову влаштували повітряну атаку по території України, із застосуванням ракет та ударних дронів. Тривоги були оголошені після опівночі у багатьох областях. У місцевих пабліках почали з'являтися повідомлення про роботу ППО у низці регіонів.

Як попереджали у Повітряних силах, зафіксовано ракетні залпи "Калібрами" з акваторії Чорного моря. Також окупанти застосовують ударні БПЛА, а на території РФ злетіла стратегічна авіація, яка є носіями ракет.