ua en ru

Обстріли Херсона: російська армія влучила у вантажне судно

Обстріли Херсона: російська армія влучила у вантажне судно Фото: армія РФ влучила у вантажне судно під час обстрілу Херсона 28 лютого (Getty Images)

Російські військові під час обстрілу Херсона 28 лютого влучили у вантажне судно. Також пошкоджені ферма та елеватор.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, ДСНС України.

"У Херсоні зафіксовані влучання у вантажне судно, також пошкоджено автомобілі. Внаслідок обстрілів у населених пунктах пошкоджені ферма та елеватор", - розповів Прокудін.

Також, за його словами, ворог знову обстріляв Херсонщину з авіації. Поблизу селища Зеленівка випустив керовану авіабомбу.

"Через російську агресію 1 людини загинула, ще дві людини дістали поранення", - додав голова ОВА.

У Херсоні спалахнули будинки

Вночі, як розповіли у ДСНС України, після чергового обстрілу, загорілось два житлових будинки в одному з мікрорайонів м. Херсон.

"Попри повторні обстріли, до ранку пожежу вдалось ліквідувати", - констатували рятувальники.

Обстріли Херсона

Російські війська обстрілюють Херсон і правобережжя Херсонської області навіть після того, як українські сили оборони повернули ці населені пункти під свій контроль восени 2022 року після повного захоплення регіону РФ у лютому 2022 року.

Так, 26 грудня 2023 року окупанти обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. Загинув 29-річний працівник поліції Кіровоградської області. Крім того, поранення отримали двоє працівників поліції Херсонської області та двоє цивільних.

А вночі на 5 січня 2024 рокуросійська армія вдарила трьома "шахедами" по Високому Тягінської громади. Під обстріл потрапило модульне містечко, 7 людей постраждали.